Vihreät rajoittavat sananvapautta – Miksi tämä ei tule toimimaan.

Vihreät Nuoret ehdottivat tänään jotain, joka kuulostaa korvaan politiikasta tietämättömälle todella mainiolta ja hyvältä, olisin itsekin tässä tilanteessa aivan samaa mieltä. He ehdottivat "rasismin kieltämistä" ja vetosivat YK:n rasisminvastaisiin, kansainvälisiin sopimuksiin. Ensinnäkin näistä sopimuksista en rehellisesti sanottuna tiedä yhtään mitään, mutta toivon hartaasti, että tällaisia ei ole. Joten mietitäänpä miksi tällainen asia, joka kuulostaa hyvältä voi olla todella tuhollinen sekä hyökkäys sananvapautta vastaan.

Ensinnäkin olen tietenkin hartaasti rasismia vastaan kaikin muodoin. Tämä on niin kliseinen lausahdus, jota en jaksaisi toistella tätä useammin, mutta se on joka kerta tehtävä. Toiseksi rasismin vastaiset toimenpiteet voivat olla myös hyviä, kunhan ne eivät rajoita ihmisten vapautta sekä sananvapautta.

Tämä kannanotto/ehdotus ei myöskään tule uutisena kenellekään, joka on vähänkään seurannut politiikkaa jo vähän aikaa. Tuntuu vähän siltä, että olemme menneet takaisin sensuurin aikakaudelle, jossa "ajatuspoliisi" tulee pidättämään sinut, jos et sovi poliittisen korrektiuden muottiin. 

Mutta miksi rasismia ei voida kieltää? Sehän vain auttaisi asiaa sekä kaikkien asemaa. Väärin. Itse tykkään käyttää näissä tilanteissa lausahdusta "Ihminen tottelee lakeja, jotka hän uskoo olevan valideja, ei lakeja, joita hän pitää epävalideja." Eli siis ihminen ei esim. suostu lopettamaan kannabiksenpolttoa jos hän itse kokee sen kuuluvan laillisuuden piiriin. Tämä on vain ihmisten ajatustoimintaan liittyvä asia, jota ei voida lopettaa. 

 

Toiseksi rasismin kieltäminen tulee vain pahentamaan rasistista ilmapiiriä sekä ruokkimaan "äärioikeistolaista" kuplaa. Perusteluna tälle taas toimii se, että ihmiset tuskin tulevat pitämään siitä, että kirjoituksessasi tai muussa poliittisessa kannanotossasi käytetään "vääriä sanoja". Se tulee vain ärsyttämään kansan entistä pahemmin, joka tietenkin tulee ruokkimaan "äärioikeistoa". 

Poliittinen korrektius, sananvapauden päälle sylkeminen sekä ajatuspoliisi on ovellamme ja vapauden aika on ohi. Valmistautukaa. 

MatiasCapoKuismanen
Kokoomus Vantaa

Olen 18-vuotias, politiikasta äkkikiinnostuksen saanut, kokoomusnuori Vantaalta. Kirjoitan tänne omia mietteitäni politiikasta sekä myös omia "oivalluksia" politiikkaan littyen.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu